No offence meneer

Vanaf oktober 2015 werk ik al als caissière. Ik vind het ontzettend leuk om met mensen in contact te zijn. Daarom maak ik vaak een praatje met meestal, vaste klanten, zij waarderen deze extra aandacht graag.

Er zijn veel verschillende mensen in deze wereld. En op zo’n plek merk je dat extra! Iedereen is bijzonder op zijn eigen manier. Oke, ik moet toegeven dat sommige klanten niet altijd even aardig zijn. De kunst is dan natuurlijk om klantvriendelijk te blijven. Geloof me, hoe langer je werkt, hoe makkelijker je hiermee dealt.

Iedere week krijgen wij een alcohol- en tabakcontrole. Dit houdt in dat er iemand van een ander filiaal (en soms iemand van de gemeente) langskomt, incognito of course. Hij of zij koopt dan alcohol of tabak en controleert dan of er op de juiste manier wordt gevraagd naar het ID bewijs. Als je pech hebt, kijk je niet goed en laat je hem de producten afrekenen. Dit is mij helaas al twee keer achter elkaar gebeurd. Een heel jaar geen controle en dan ineens twee keer achter elkaar. Met een super fantastische opdracht als gevolg, not. Sindsdien vraag ik gelijk je ID als ik twijfel! Vergeet ‘m vooral niet mee te nemen, dat is irritant voor ons en voor jezelf 😉

Laatst was er een man met een hippe outfit, petje, Adidas vest met bijpassende broek, Nikes, dat soort dingen. Ik vroeg netjes of ik zijn ID mocht zien. Hij zei dat hij 32 is. En kon er gelukkig wel om lachen en zei “Je hebt echt mijn dag gemaakt, high five!”. Hahaha awkward.

Je kent hem misschien wel, de man in de bruine jas met twee camera’s. Ja die man, die krijgt credits voor de foto! Hij komt maar liefs vier keer per dag langs! En vrolijk dat ‘ie is!

 

Tot kasssa’s!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s