Maltaa

Samen met de tweedejaars RA, BA en SEC zijn wij een midweek naar Malta geweest.

Rond 5.30 uur ging de wekker om de trein van 6.56 uur te halen. Eenmaal op Schiphol aangekomen en wanneer iedereen gearriveerd was, checkten we gezamenlijk in. Daarna was het alleen nog maar een kwestie van wachten voordat we mochten boarden. Ik houd van vliegen, anderen wat minder, voor sommigen was het zelfs hun eerste keer! We kregen een broodje met pesto en olijven tijdens het vliegen.

3 Hours later… nadat we allemaal onze eigen koffers terug hadden, kregen wij een ESE envelop. Dit is een taalschool in Malta. Ook moesten wij op de foto, werd niet erg gewaardeerd na een vlucht. Na de foto en enveloppen uitdeelsessie bracht een bus ons naar het hotel, ongeveer een halfuur rijden. Het viel op dat Matla nogal geel is.

Eindelijk waren we bij het hotel, we kregen uitleg over de regels en de kamerpasjes uitgereikt. De kamers waren luxe, een eigen badkamer, tv, temperatuur regelaar en balkon! Wat wil een mens nog meer? Ja, Wifi, dat was niet op alle kamers, helaas. Maar, wij mochten niet klagen! Want het hotel heeft maar liefst 3 zwembaden, 3! Als avondeten hadden we een buffet, met o.a. pizza, pasta, salade, taart en ijs.

’s Avonds gingen we uit in Paceville, een gezellig uitgaansstadje! Wist je dat Malta een party island is? Ik ook niet. Ons ontbijt bestond ook uit buffet, maar dan met broodjes, scrambled egg, fruit en yoghurt.

Wat hebben we nou allemaal gedaan behalve uitgaan? We zijn naar Valetta geweest, dit is de hoofdstad van Malta. Onder leiding van een gids liepen we door de stad. Ook kregen we een film te zien waarin de hele geschiedenis verteld werd. 2 dagen achter elkaar kregen wij 3 uur (!!) Engelse les (per dag). Mijn klas, secretarieel, kreeg les van David. Een man van 72 die les geeft met passie. Vlakbij het hotel zit een mini supermarktje waar iedereen de nodige voorraden haalde. We zijn ook naar ‘Blue Grotto’ geweest, dit was ontzettend mooi! 20 minuten op een bootje door de grotten, het was gewoon fantastisch. Na een filmpje over de geschiedenis over de tempels, hebben wij deze ook bezocht. Met een groepje vertrokken we ’s avonds naar een restaurantje verderop (het was een half uur lopen).

Omdat we met school gingen moesten we natuurlijk ook wat educatief’s doen. Daarom vertrokken alle klassen apart naar een bedrijf. Wij kregen een rondleiding door de San Anton school. Op deze school zitten kinderen van 6 maanden tot en met 16 jaar. Bizar! Het was heel interessant om de sfeer te proeven. We liepen op een gegeven moment tussen de kinderen. Die dag hebben we ook heerlijk aan een mini strandje gelegen.

Maar aan alles komt een einde. Om 4.00 uur werd iedereen verwacht in de lobby. We kregen zelfs een wake up call van de receptie. De hele reis werd er geslapen.

Eenmaal bijgeslapen kunnen we, hopelijk allemaal, terug kijken op een mooie week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s