Ben je doof ofzo?

Vroeger antwoordde ik vaak met  “Huh, wat zeg je?” op iedere vraag die iemand mij stelde, dit vond vooral mijn moeder niet echt chill. Ze nam mij mee naar de KNO-arts en er bleek iets kapot te zijn in mijn slakkenhuizen. Daarom draag ik vanaf mijn zesde (=12 jaar lang) gehoorapparaten. Links heb ik 30% gehoorverlies en rechts 35%.

Op de basisschool droeg de juf een soort ketting en ik moest zogeheten ‘klompjes’ achter mijn gehoorapparaten klikken. Hierdoor hoorde ik de stem van de juf heel dichtbij, alsof ze naast mij zat. Later mocht ik de ketting en de klompjes inruilen voor een ketting met een soort van Nokia en modernere klompjes. Ik kon de lessen volgen vanaf de wc, ideaal en hilarisch. Toen ik op de middelbare school zat, werd die hoortechniek een gedoe. Ik moest aan het begin van iedere les die Nokiaketting afgeven en ook weer mee terug nemen. Hier ben ik mee gestopt toen ik een nogal hard pratende Duits lerares kreeg.

Om de 5 jaar mag ik nieuwe gehoorapparaten kiezen. Dit jaar heb ik voor ultra hippe gekozen. De verzekering betaalt nu nog en ik vind het onzin vind dat ouderen met een super hip dingetje in lopen en ik met een super groot ding.

Helaas kan ik geen oortjes bij mijn gehoorapparaten in doen. Daarom zet ik de muziek ook altijd extra hard, om die 30% weer op peil te krijgen 😉 Ik moet eigenlijk mijn gehoorapparaten in zo’n bakje doen maar… we zullen het maar houden op puberaal gedrag. Ik ben vorige week mijn rechter gehoorapparaat verloren op de weg naar huis op het station, want muziek. Gelukkig ben ik nu nog minder jarig en hoef ik alleen mijn eigen risico te betalen, de volgende keer kost dit grapje mij €800 Ö!

Ik ben dus gehandicapt, je ziet het alleen niet goed (meer want hippe gehoorapparaats!). Resulteert in hele leuke reacties van mensen die ik al langer ken “HUH, wat zijn da.. ooh lache, wist niet dat je die had!”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s