Sanshui & Yangshuo

Reisdag – Op woensdag 5 juli ging de wekker om 6.00 uur af. Na een lange reis, inclusief tussenstop in Helsinki, kwamen we om 7.30 uur 6 juli (lokale tijd China = 6 uur later dan in Nederland) aan in Guangzhou. Het was erg warm en benauwd en we hadden een jetlag, even wennen dus! We werden opgehaald door een gids op het vliegveld, en reden een uur naar het hotel (Hengfu Starworld Hotel, Foshan) in Sanshui.

Sanshui – We zijn 4 dagen in Sanshui gebleven. Dit is de plaats waar ik vandaan kom. We hebben deze dagen veel getoerd, platteland en van de stad gezien. Ook zijn we naar het tehuis gegaan waar ik 9 maanden heb gewoond. Ik heb de vrouw die mij toen heeft verzorgd ontmoet, dit was erg speciaal! Ze zei dat ik niet veel ben veranderd 😉 We kregen een rondleiding door het tehuis, er wonen nu nog een aantal bejaarden en 53 kinderen met een (geestelijke/lichamelijke)handicap. Daarna hadden we een gezamenlijke lunch met de hoofden van het tehuis en onze gids en driver. Na de lunch reden we naar de plek waar ik gevonden ben, dit was ook een uur (hobbelig) rijden. Bij het bejaardentehuis waar ik bij de poort gevonden ben, kwamen binnen no time 15 bejaarden naar buiten. In mijn omgeving waren veel mensen ook erg klein, dit bestond alleen maar in mijn fantasie.

Op 8 juli was mijn verjaardag, in de stad waar ik 9 maanden heb gewoond. Zeer bijzonder! Deze dag werden we aangesproken door Jenny, Chinees meisje dat goed Engels spreekt doordat zij naar de Universiteit gaat. Zij wilde graag Engels oefenen. We zijn met haar en haar hele gezin en neefje en nichtje naar een park geweest. Het regende heel hard……….. ’s Avonds gingen we naar een heel bijzonder restaurant. Je kon namelijk vis kiezen die nog leefde, en later werd geserveerd. Hetzelfde geldt voor schildpad en kip. Ik werd spontaan vegetariër.

Reisdag – Op 9 juli reisden we naar Yangshuo. We gingen met de trein, dit gaat heel anders dan in Nederland. Het station heeft 3 verdiepingen (ongeveer 3 keer Utrecht Centraal). Nadat we door een douane heen waren, compleet gescand waren, een uur hadden gewacht in een drukke ruimte, moesten we 2,5 uur reizen. Iedereen at noodles, er is een heetwatertap in de trein. Dit was een droom voor mij die uitkwam.

Yangshuo – Aangekomen in gastenhuis The Giggling Tree, ontdekten we de omgeving, plonsden we in het zwembad, genoten we, connecten we. Er waren veel Nederlanders, dit leverde erg leuke gesprekken op.

We volgden een kalligrafie cursus, gingen met de fiets naar de stad, maakten een fietstocht (eerder mountainbiketocht) van 3,5 uur, in ongeveer 40 graden in de volle zon. We liepen over het platteland tussen het Karstgebergte, beklommen de berg naar Moonhill, plukten we theeblaadjes en hadden we een theeceremonie. Ik heb erg genoten van alles wat we hebben gedaan. Vooral van de goede airco in onze kamer!

Een gedachte over “Sanshui & Yangshuo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s